Portomarin-Arzua 1 augustus - Reisverslag uit Arzúa, Spanje van Ernst en Wilma Bijl - WaarBenJij.nu Portomarin-Arzua 1 augustus - Reisverslag uit Arzúa, Spanje van Ernst en Wilma Bijl - WaarBenJij.nu

Portomarin-Arzua 1 augustus

Blijf op de hoogte en volg Ernst en Wilma

01 Augustus 2016 | Spanje, Arzúa

Vandaag eerst weer op zoek naar een bar voor een ontbijt. We nemen een stevig ontbijt, want we beginnen met een klim van 12 km. We vertrekken op tijd. Het is dus nog vrij fris met wolken tussen de bergen. Een mooi gezicht. Later deze dag gaat de zon schijnen en wordt het zo'n 24 graden. Uiterst aangenaam. Intussen zijn ook heel veel wandelaars onderweg. Sommigen volledig bepakt, sommigen met een dagrugzak. Eerst fietsen we door een groene omgeving. Het is de bedoeling dat we vandaag weer een aantal stempels halen. Bij een albergue in Ligonde halen we ook een stempel. Daar ontmoetten we Henk uit Nijkerk. Gisteravond bij het eten hadden we hem al gesproken. Toen vertelde hij dat hij fietste om geld op te halen voor de voedselbank in Nijkerk. Hij fietst de tocht ook terug. Vandaag vertelt hij dat hij 3 jaar geleden voor het eerst de tocht gefietst heeft na het overlijden van zijn vrouw. Nu fietst hij de tocht voor de derde keer. Ook voor hem is het een pelgrimstocht. We hadden even een goed, wat diepgaander gesprek. En met een spontane omarming en een God bless you gingen we weer ieder onze weg. Er van overtuigd dat we elkaar morgen op het plein in Santiago wel weer tegenkomen. De tocht ging nu 20 km. langs een hele drukke gewone weg. We moesten attent en alert rijden. Na Melide gaan we richting San Martino door een heuvelachtig, landelijk groen gebied. Dat maakt weer een hoop goed. Met een gemeen klimmetje komen we Arzua binnen. Nog maar een rit naar Santiago. Voor ons voelt dat nog onwerkelijk. Zo lang onderweg, je wilt er naar toe, maar eigenlijk ook niet. We gaan het zien.

• 01 Augustus 2016 - 18:48

Jan En Anneke:

Een mooie dag morgen!

• 01 Augustus 2016 - 19:15

Jan Akerboom:

Beste Ernst en Wilma,
    Morgen de finish, geweldig!
    ........ En het zal zeker even wennen zijn na morgen geen etappe meer..... Of misschien toch met de fiets weer terug?
    Wordt vast een bijzondere dag morgen. Geniet ervan.

• 01 Augustus 2016 - 19:27

Els Van Der Vlist:

Lieve Ernst en Wilma,
    Zo dicht bij Santiago! Geweldig.
    Tijdens de dienst gisteren zijn jullie genoemd in de voorbeden. Wij leven allemaal met jullie mee.
    Hartelijke groet van Els en Hans

• 01 Augustus 2016 - 19:42

Marieke En Ruud:

Morgen de grote dag, geniet er van! We denken elke dag aan jullie, maar morgen toch heel bijzonder, en velen met ons.

• 01 Augustus 2016 - 19:44

Marianne Koot:

Lieve Wilma en Ernst,
    Morgen de eindbestemming bereiken. .. ik kan me voorstellen dat het een beetje een dubbel gevoel geeft! Al die jaren dat jullie naar deze reis hebben uitgekeken. ..Al die weken die jullie hebben gefietst met dit doel... Maar eigenlijk was de reis het doel. ..en nu dan de laatste etappe.
    Geniet van het fietsen morgen en van jullie aankomst in Santiago, we denken aan jullie.
    Liefs van Leo en Marianne

• 01 Augustus 2016 - 19:54

Joop En Thea :

Geniet morgen van jullie laatste dag, finish. bereikt, wat fantastisch.

• 01 Augustus 2016 - 20:20

Erna Van Hove:

Een geweldige dag gewenst morgen. Einde reis. Hoewel: je moet nog terug ook. Maar het is wel de reis van je leven
    Fijn dat we mochten meegenieten

Liefs, Wim en Erna

• 02 Augustus 2016 - 09:30

Leonie Van Der Geest :

Hoi Ernst en Wilma,

Succes met jullie laatste rit vandaag! Geniet er extra van en een goede aankomst gewenst!

Groetjes, Leonie

• 02 Augustus 2016 - 11:53

Jantine:

Hoi Wilma en Ernst,

Wat moet dit bijzonder zijn... Wij denken aan jullie. Goede reis en behouden aankomst!

Liefs,
    Bas en Jantine