Astorga-Ponferrada 28 juli
Blijf op de hoogte en volg Ernst en Wilma
28 Juli 2016 | Spanje, Ponferrada
Vanmorgen vroeg op de fiets, want het belooft warm te worden en we hebben een klimdag. De eerste 30 km. is het klimmen naar Cruz de Ferro. Halverwege deze 30 km. eet Ernst een "Snelle Jelle" en zegt: "Ik ga nog een stukje." Dus het klimmen ging best goed vandaag. In Foncebadon nog koffie gedronken en naar Cruz de Ferro, een eenvoudig ijzeren kruis op een houten boomstam op het hoogste punt van de weg. Bij dit eeuwenoude monument legden pelgrims een deel van hun last af door het werpen van een steen op de grote hoop. Tegenwoordig wordt nog steeds door pelgrims een steen neergelegd, bijv. als gedachte aan thuis. Vaak wordt er wat opgeschreven.Ook wij hebben ieder onze steen er bijgelegd. En de aan ons toevertrouwde steen, in Leiden aan ons meegegeven door een vriend die niet meer in de gelegenheid is om hier heen te gaan. Het was weer een indrukwekkend moment. We hebben hier ook ons brood gegeten. Nu met pindakaas. Het is zo warm, dat wanneer we plakjes kaas kopen dit na een korte tijd van plakjes tot een stuk versmolten is. We gaan weer verder. Er volgt nu een hele lange steile afdaling in een indrukwekkend bergachtig landschap. Prachtig. We zijn erg blij met onze Maguraremmen. We komen in Molinaseca met een mooie stenen boogbrug. Wij gaan verder naar Ponferrada waar we de stad binnenkomen via een oude tempeliersburcht. De tempeliers hadden de taak op zich genomen om de pelgrimsroute te beschermen. We hebben een mooie reis. Er komen heel veel mooie indrukken op ons af. In die zin worden we steeds rijker.
28 Juli 2016 - 18:59
Joke Jansen:
Wat een prachtige tocht. En wat zien jullie veel. Zelf geniet ik van de verhalen.
Doe voorzichtig en geniet verder. Groetjes Joke Jansen. -
28 Juli 2016 - 20:28
Marjo Akerboom:
Hoi Ernst en Wilma,
Hoe dichter jullie bij je doel komen, hoe intenser de ervaringen en belevenissen worden, lijkt wel. Jullie doen wel veel indrukken op. Lijkt me bijzonder.
Jullie komen al erg dicht bij. Hoeveel dagen nog?
Veel plezier en succes,
Marjo
28 Juli 2016 - 22:07
Erna:
Ik ben ook idd benieuwd wanneer jullie aankomen . Ik bedoel dan arriveren. Want door jullie lijfelijke inspanningen zal aankomen er niet zo in zitten. Ik vind dit vervolgverhaal van jullie geweldig.
Liefs van Wim en Erna. -
29 Juli 2016 - 08:22