St. Jean Pied de Port-17 juli
Blijf op de hoogte en volg Ernst en Wilma
17 Juli 2016 | Antigua, Saint John's
Na het ontbijt eerst de fietsen nagekeken, remblokken vervangen, ketting bijgesteld en banden opgepompt.
Na een kopje koffie gingen we voor een rondwandeling naar de Citadel. Hiermee werd de stad verdedigd. Ziet er allemaal zeer imposant uit. De gaten voor de kokende olie zitten er nog. Uitkijkend op de bergen komt vanzelf Pelgrimslied 121 in ons op.
Tijdens de rondwandeling hebben we de pelgrimskerk bezichtigd. Ook weer zoveel eeuwen geschiedenis. Fietsend de Rue de Citadel is onmogelijk, zo steil! Dus lopen.
We hebben inmiddels 1700 km. gefietst. Alle voorbereidingen hebben tot nu toe hun vruchten afgeworpen. De fietsen houden zich goed en de uitrusting blijkt goed. Oefenen bij Cordes sport helpt ons goed en we boffen met onze gezondheid. Gelukkig hebben we ons goed ingelezen, dat helpt. Morgen op naar de Pyreneeen. En daarna bij Pamplona rechtsaf.
17 Juli 2016 - 17:31
Joan En Joyce:
Beste Ernst en Wilma, Al zover gefietst op basis van gezonde training, voeding en geest. Positief, ervoor gaan op goede voorbereiding. Heel leuk om, nu wij weer terug zijn van onze vakantie, jullie leuke en inspirerende verhalen te lezen. Wij vinden het echt knap werk wat jullie samen doen. We zijn benieuwd naar jullie verdere belevenissen in de Pyreneeën en Spanje. Veel plezier en blijvende verwondering. Groeten, Joan en Joyce -
17 Juli 2016 - 19:48
Ans Van Der Geest:
Hallo Wilma en Ernst,
Ik heb jullie verslagen een tijdje gemist. Maar inmiddels heb ik mij weer ingelezen hoor!
Wat een mooie tocht maken jullie. Dat moet straks als jullie je doel hebben bereikt zo'n machtig gevoel geven. Succes in de Pyreneeën geniet van al het moois om je heen.
Groetjes "de moeder van Leonie".
18 Juli 2016 - 15:41
Jantine:
Een welverdiende rustdag voor jullie en daarna de Pyreneeën... Mooi om al die reacties en tips onderweg te krijgen lijkt me, het moet een bijzonder saamhorigheidsgevoel geven. Wat een afstanden leggen jullie al met al af, nu al 1700 km, petje af hoor. Geniet van een dag bijkomen en daarna van de rest van de reis. Wij blijven jullie verhalen volgen, ook nu wij in Havad zijn (lang leve internet).
Je maakt hoop ik ook veel foto's Ernst? Dit verslag is al genieten, maar verheugen we ons nu al op jullie verbale verslag, ondersteund door 'plaatjes'!
Goede reis en geniet!
Liefs,
Bas en Jantine -
18 Juli 2016 - 19:28
Sara:
Tijdens mijn week kamp een hoop verhalen gemist, maar weer helemaal bij. Leuk om te lezen over de goede ontmoetingen, de mooie plaatsen/omgeving, en de ervaringen en belevenissen. De voorbereidingen werpen dus hun vruchten af, dat is mooi. Frankrijk laten jullie alweer achter je, wat vliegt de tijd.
Liefs Saar -
18 Juli 2016 - 22:34
Jan Akerboom:
Beste Wilma en Ernst,
Jullie gaan als een speer! Vanaf nu ga ik jullie met nog meer interesse volgen. Jullie reisverslagen met allerlei wetenswaardigheden zullen mij extra helpen bij het voorbereiden van mijn camino: ik heb vandaag de heenreis naar St Jean-Pied-de-Port geboekt. Datum van vertrek uit Leiden wordt 24 augustus. De 1700 km die jullie gefietst hebben ga ik treinen en om daarna naar schatting zo'n 5 weken te voet te gaan naar Santiago.
Buon Camino!