Logrono-Najera 21 juli
Blijf op de hoogte en volg Ernst en Wilma
21 Juli 2016 | Spanje, Nájera
Vandaag redelijk op tijd weg voor een korte rit. Soms is het lastig om de stad uit te komen. Maar nu is verdwalen onmogelijk. Iedereen wil je de weg wijzen. Iemand had ons eerder deze reis verteld dat de Camino leeft in Spanje. Dat merken we nu steeds meer. Je wordt herkend als pelgrim en veel Spanjaarden wensen je een Bueno Camino. Het eerste deel van de route is gelijk aan die van de wandelaars. We komen er nu steeds meer tegen. Langs een stuwmeer en langs wijnvelden gaan we richting Navarrete. In dit stadje staat de kerk La Asuncion uit de 16e eeuw. We hebben daar een stempel gehaald en op een kaart moest je een vlaggetje prikken waar je vandaan kwam. Het altaarstuk was fantastisch om te zien en besloeg de hele achterkant van de kerk. We hebben deze kerk als heel bijzonder ervaren. We waren ontroerd en voelden dat we deze reis niet alleen gaan. Daarna toch dan weer heel gewoon op de fiets gestapt. Via de dorpjes Sotes en Ventosa komen we in Najera. Niet nadat we een klim van 10% hadden bedwongen. Daar eerst ons hostal opgezocht om daarna zonder bagage en fietsen de stad in te lopen. De grote Kloosterkerk is als een vesting gebouwd.
21 Juli 2016 - 20:33
Marieke En Ruud:
Santiago de Compostella lijkt op een station. Als je dichterbij komt zie je meer sporen, meer spoorgebouwen, meer wissels enz. Jullie beleven ook zo iets doordat jullie steeds meer herkend worden als pelgrim en de bijbehorende goede wensen krijgen toegeroepen. -
21 Juli 2016 - 23:15
Sara:
Ontzettend leuk dat mensen(Spanjaarden) jullie alle goeds wensen, leuk ook dat het ineens veel meer leeft. Ik kijk elke dag even op de kaart waar jullie zijn. Bueno camino op alle fronten! X